Isabel Lacoste Hurtado (Barcelona 27/1/1871 – Barcelona 27/6/1945) era filla de Juan Lacoste Lacoste i de Maria Hurtado Rusca. Era per tant germana d’en  Marius, Juana, Genaro i en Lluís.

No tinc cap document sobre ella, tot i que hi apareix al registre municipal el dia del seu neixement:

isabel lacoste-neixement 1871

No tinc cap confirmació que sigui la dona de les fotografies. Sempre anava amb la seva germana Juana i per deducció revisant les fotografies familiars, sempre hi apareix amb la seva germana Juana o amb la seva filla entenada, Mercè Sagarra.

aprox 1900
Mercedes Sagarra Parcerisas, Juana Lacoste Hurtado, Isabel Lacoste Hurtado

Va estar casada amb Josep Sagarra Capallades, possiblement cosí d’en Josep Sagarra Agost però encara no he trobat cap vincle. Tenia una filla entenada o adoptiva, la Mercè Sagarra Parcerisa, segurament d’un matrimoni anterior d’en Josep amb Asunción Parcerisa Alex. Aquestes dades son extretes d’un padró de Sant Martí de Provençals entre els anys 1890 i 1895.

padro-sm-de-p-1890-1895

Apareix clarament en Josep Sagarra Capellades, de 28 anys, Asunción Parcerisa Alex de 23 i Mercedes Sagarra Parcerisa d’un any, empadronats a la plaça Fortuny nº6, 1er-1era.

Va morir el dia 27 de juny de 1945. Referent a la seva defunció hi ha constancia de diverses participacions del funeral i esqueles a La Vanguardia del 28 de juny i del dia 10 de juliol.

esquela-isabel-lacoste-hurtado

Podem fixar-nos a l’esquela, que apareix com a vidua d’en Josep Sagarra Capallades. Com a germans només en queda viva la Juana que moriria tres anys més tard. Filla entenada i el seu marit, Mercesdes Sagarra i Jaume Bages Carbó. Eugenia Guth, la seva cunyada, vídua d’en Marius. També menciona la filla d’en Marius i Eugenia, la Germana Lacoste i el seu marit Martí Palazuelos, el meu avi, que poc després aniríen a viure amb la Juana Lacoste que vivía sola a la casa Sagarra del carrer Bertran.

Resum:

  • Hija de Juan y María
  • Hermana de Marius, Juana, Lluís, Genaro
  • Mujer de Josep

Cronología:

  • Nacida en Barcelona
  • Fallecida el miércoles, 27 de junio de 1945 en Barcelona